Tränaren

110 %

Att vara tränare

Att var  tränare är så mycket mer än att bara göra en träning eller coacha en match. Det tar mycket tid att planera träningar göra formtoppning och kunna analysera det egna spelet.

Vi använder video för att analysera vad som behöver förändras och förbättra. Att analysera en match på video kan ta till ca 4 timmar om man skall gör det ordentligt. Video är nog det bästa hjälpmedel som finns att tillgå.

 

Massmedias bevakning har ökat detta innebär att man skall kunna vara anträffbar och ställa upp på intervjuer vilket också tar sin tid.


Under träning


Gäller det att bygga upp en taktik som både spelare och ledare tror på och passar laget. Det gäller att ha ett grundspel som passar laget. Sen bör man även kunna tillämpa en taktik som passar bra för motståndet.


Före matchen


Gäller det att ha analyserat motståndaren så att alla är väl förberedda på hur en tänkt matchbild kommer att se ut. Under matchen gäller det att studera motståndaren, hur de spelar, deras styrkor/svagheter och har de någon individuellt duktig


Under match


När det börjar närma sig matchdags gäller det att ha hittat rätt man på rätt plats. Sen skall man ta ut laget, det är då man blir älskad av 16 spelare och hatad av 9 spelare.


Efter match


Direkt efter match gäller det att snabbt ha analyserat matchen för att kunna svara på de frågor som massmedia vill ha svar på. Sen gäller det att utvärdera, analysera matchen med laget.

Tio goda råd inom coachning


-  på vad du gör

- Tro på spelarna

- Ha kul

- Psykologi

- Våga förändra

- Tydliga mål

- Aldrig ge upp

- Väl förberedd

- Självförtroende

- Laganda

Skandinavien är största arbetsplatsen men andra kontinenter

har också anlitat oss med olika uppdrag.


Under 2018 har vi ;

- Genomfört ett 10-tal innebandyläger i åldern 10-18 år.

- Varit några klubbar i Danmark och hållt träningar och gett inspiration.

- Hjälpt ett par klubbar med att få fram spelbok

- Hållt föredrag om teambuilding och att jobba mot gemensamma mål i ett par             handbollsklubbar, flera innebandyklubbar och några företag.

- Också haft enklare uppdrag ute i lag med träningar och med utveckling i Sverige,     Norge och Danmark.

- Hållt målvaktsträningar i ett par innebandyklubbar


Vi vågar påstå att vi kan det!


 - Där nästa stjärna föds -                                                                               #utikriget 

Det händer saker hela tiden och att man måste vara "på" hela tiden. Det går c:a 8 passningar i snitt för varje avslut. Ett uppspel från egen målvakt till avslut på anfalls mål kan ta runt 7 sekunder. all handlar om viljan, kunnandet och att göra rätt saker vid rätt tid. För att lyckas med detta behöver man träning. Det är inte kvantitet träning utan kvaliteten som är avgörande. Det är detta vi kan. Vi sätter krav och ger verktygen utifrån förutsättningen som den enkelte individen har.


Vi jobbar hela tiden med att utveckla individen, laget, tränare och föreningen så man står förberedd till att ta nästa steg mot högare mål.

Kontakta oss

Gilla och dela oss

Tel: +47 45 47 48 21 

© All Rights Reserved