Varför

Vi är inte blyga i vår målsättning.

Vi ska driva, utbilda och utveckla den nästa stjärnan. Därav av orden:

Där nästa stjärna föds!

Varför?

 

Att var tränare är så mycket mer än att bara göra en träning eller coacha en match. Man ska lyckas utveckla individen / sporten / föreningen. Vi ser också att ju mer förberedd på uppgiften vi är ju större möjlighet har vi att utvecklas.

 

Att idrotten och företagen har mycket att lära av varandra är det inte tvivel om. Detta har vi sett och upplevt när vi hållt föredrag hos både föreningar och företag. Att bygga effektiva och vinnande team som jobbar mot gemensamma mål och ideer.

Speciellt fantastisk när man klarer uppnå målet. Det är då man vinner inte bara jeg utan vi. Vinna det vill vi alla och det är en viktig del. Lika stor del som att ta lärdom av förluster.

 

Den positiva respons vi fått är enorm och det är vi glada för. Den får oss att känna oss som vinnare och viljan att ge mer tillbaka. Om man inte vågar satsa vinner man heller inte.

Det händer saker hela tiden och att man måste vara "på" hela tiden. Det går c:a 8 passningar i snitt för varje avslut. Ett uppspel från egen målvakt till avslut på anfalls mål kan ta runt 7 sekunder. all handlar om viljan, kunnandet och att göra rätt saker vid rätt tid. För att lyckas med detta behöver man träning. Det är inte kvantitet träning utan kvaliteten som är avgörande. Det är detta vi kan. Vi sätter krav och ger verktygen utifrån förutsättningen som den enkelte individen har.

 

Vi jobbar hela tiden med att utveckla individen, laget, tränare och föreningen så man står förberedd till att ta nästa steg mot högare mål.

Att vara tränare

Att var tränare är så mycket mer än att bara göra en träning eller coacha en match. Det tar mycket tid att planera träningar göra formtoppning och kunna analysera det egna spelet.

Vi använder video för att analysera vad som behöver förändras och förbättra. Att analysera en match på video kan ta till ca 4 timmar om man skall gör det ordentligt. Video är nog det bästa hjälpmedel som finns att tillgå.

Massmedias bevakning har ökat detta innebär att man skall kunna vara anträffbar och ställa upp på intervjuer vilket också tar sin tid.

 

Under träning

 

Gäller det att bygga upp en taktik som både spelare och ledare tror på och passar laget. Det gäller att ha ett grundspel som passar laget. Sen bör man även kunna tillämpa en taktik som passar bra för motståndet.

 

 

Före matchen

 

Gäller det att ha analyserat motståndaren så att alla är väl förberedda på hur en tänkt matchbild kommer att se ut. Under matchen gäller det att studera motståndaren, hur de spelar, deras styrkor/svagheter och har de någon individuellt duktig

 

Under match

 

När det börjar närma sig matchdags gäller det att ha hittat rätt man på rätt plats. Sen skall man ta ut laget, det är då man blir älskad av 16 spelare och hatad av 9 spelare.

 

 

Efter match

 

Direkt efter match gäller det att snabbt ha analyserat matchen för att kunna svara på de frågor som massmedia vill ha svar på. Sen gäller det att utvärdera, analysera matchen med laget.

Tio goda råd inom coachning

 

- på vad du gör

- Tro på spelarna

- Ha kul

- Psykologi

- Våga förändra

- Tydliga mål

- Aldrig ge upp

- Väl förberedd

- Självförtroende

- Laganda

Där nästa stjärna föds!

TA KONTAKT MED OSS

binge@idrottskonsulten.nu

Idrottskonsulten.nu Copyright @ All Rights Reserved.